Egészséges életmód

Az Arbasüt sütőipari termékei - mint növényi eredetû ételek - a legfontosabb táplálékforrásunk egyike. Termékeinkkel a magunkhoz vett táplálék egyaránt jelent energiapótlást és a testszövetekünk alkotóanyagát. Emésztőrendszerünk viszonylag nagy tömegû élelmiszer napi felvételét igényli. Az Arbasüt termékei a felhasznált élelmi anyagokban az egészségünk megtartását, a jó fizikai és szellemi erőnlétünk biztosítását szolgálják.

Az Arbasüt sütõipari termékeinek jelentõs a szénhidráttartalma. A szénhidráttartalom nagy része keményítõ, kisebb része cukor és rostanyag. Az élelmi rost, egyes növényi zsiradékok humán szükségletére az utóbbi egy-két évtizedében terelõdött a figyelem -a dietetikusok révén. A gabona-magvak héjrésze jelentõs mértékben, magbelsõ rész mérsékeltebb arányban tartalmaz rostanyagot. A gabona és korpafélék élelmi rost tartalma 17-60% közötti a gabona terméktõl függõen. Szervezetünk részére az olajok, zsiradékok energiaforrásul szolgálnak, másrészt a zsiradékban oldható anyagok oldószerének szerepét töltik be. Ettõl igen eltérõ feladatot szolgálnak a telítetlen, különösen a többszörösen telítetlen zsírsavak. A többszörösen telítetlen zsírsavak a vitaminokkal megegyezõ biológiai feladatot látnak el a szervezetünkben.

Tudta-e?